top of page
  • Lucie Plicová

Vietnam, Mekong River Delta

Aktualizováno: 14. 11. 2020

Mekong pramení vysoko v horách Tibetu a ústí do Jihočínského moře. Protéká Čínou, Myanmarem (Barmou), Laosem (takřka kopíruje hranice Laosu s Thajskem), Kambodžou a Vietnamem. Ve Vietnamu se řece přezdívá “Řeka devíti draků"

Copyright © 2017 Lucie Plicová, Provincie Ben Tre

V provincii Ben Tre si užíváme čerstvého kokosového mléka, zastavujeme v rukodělné vesnici, která produkuje výrobky z kokosových palem ochutnáme právě vyrobené horké "lepkavé" karamely. Plujeme romantickým kanálem lemovaným palmami kolem ostrovů Dragon, Unicorn, Tortoise, Phoenix...

Copyright © 2017 Lucie Plicová, Unicorn Island

Objevujeme Cai Rang, úžasný plovoucí trh. Všechno se odehrává jako ve zrychleném filmu. Jedna loď přirazí k druhé, zboží okamžitě letí vzduchem a na druhou stranu ve zlomku vteřiny putují peníze. Během několika sekund se od sebe lodě odpoutají a míří za dalším obchodem. Čas jsou zkrátka peníze.

Copyright © 2017 Lucie Plicová, Mekong River Delta

Místo zmrzliny "sladký na klacku" po vietnamsku!

Copyright © 2017 Lucie Plicová, Mekong River Delta

Delta Mekongu zabírá nejjižnější část Vietnamu a tvoří jeho nejúrodnější část. Bývá nazývána obilnicí Vietnamu. Je největším producentem rýže v zemi, kterou v dnešní době stačí pokrýt celou spotřebu Vietnamu. (Vietnam však dnes už patří i mezi tři největší vývozce této plodiny na světě.)

Copyright © 2017 Lucie Plicová, Mekong River Delta

Mekong je jednou z nejdelších řek na světě, a stejně tak i jeho delta patří k těm nejrozlehlejším.

Copyright © 2017 Lucie Plicová, Mekong River Delta


38 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page